Haber

Remzi Çayır: Bahçeli, Cumhurbaşkanı’nın Görev Süresi İle İlgili ‘Süresiz Siyasi Hastalık’ Önerdi

HABER: YİĞİT KAZBEK – Kamera: ADEM KARABAYIR

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı mühlet için yaptığı konuşmada, “İki dönem yetmez, üç dönem desem ne yapacaksınız?” açıklamayı eleştirdi. Çayır, “Tutmuş Başkanı görev süresi ile ilgili olarak bize süresiz siyasi hastalık teklif ediyor. Türkiye’yi süresiz siyasi hastalıktan biz kurtaracağız” dedi.

İstanbul’a gelen Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, bugün Ortak Akıl ve Dayanışma Platformu’nda (ORDAP) basın toplantısı düzenledi. Çayır, hükümetin Suriye ve Mısır devlet liderleriyle ilişkilerin geliştirilebileceği mesajlarını eleştirdi. Çayır dedi ki:

“DOĞU TÜRKİSTAN ZULÜMÜ, GÜVENLİK GÜÇLERİNİN HİÇ SEVMEDİĞİ BİR ŞEKİLDE DÖNÜŞMÜŞTÜR: Gözümüzün önünde milletin nezdinde maalesef hassasiyetlerimiz ve bizim için çok kıymetli bir konu olan Uygur Türkleri ve Doğu Türkistan’a yönelik zulüm maalesef 2000’ler tarafından hiç hayırlı olmayan bir şeye evrilmiştir. güvenlik güçleri. Üzülerek belirtmek isteriz ki, şu ya da bu şekilde, kardeşlerimizin protestolarını, Türk milletinin zulmünü, Türkistan zulmünü, Çin zulmünü, Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin maruz kaldığı zulmü görmezden gelmek ve tecrit etmek için buradayız. kız kardeşler. Sözümün başında kınıyorum.

DOĞU PERİNÇEK HÜKÜMETE UYUM: Doğu Türkistan’ın zulmü, Çin zulmü gerçekten canımızı yakıyor. Devletin bu konudaki tutumu yanlıştır. Doğu Perinçek, hükümeti ayarlayarak, Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin maruz kaldığı zulüm ve işkenceleri görmezden gelmek, hatta değiştirmek, hatta ‘Amerika’nın oyunu’ diyerek meselenin önemini azaltmaya çalışmak, kurnazlıktan uzaktır. korkaklıktır.

ALTI TABLOSUNUN ANAYASAL ÖNERİSİNDE KATILDIĞIMIZ VE ATIŞMADIĞIMIZ HUSUSLAR VAR: Bu yönetim sistemiyle, ucube cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle, hesapsız sistemiyle Türkiye’nin gidecek yeri yoktur. Öte yandan, birkaç gün önce altın tablosu, somut, kısmi bir anayasa değişikliği teklifini milletin huzuruna sundu. Hemfikir olduğumuz ve katılmadığımız konular var. Elbette özgürlük alanları genişletilmelidir. Elbette insan onuru ve onuru için bir anayasal çalışma yapılmalıdır. Bu kabul edilebilir bir şey.

RABİA’NIN EL PARÇASI: Düşünün bir hükümet gelecekle ilgili vaatlerini sıralarken, geçmişte yaptığı yanlışı bir daha yapmayacağının sözünü veriyor. Bu kadar garip bir çelişki olabilir mi? ‘Mısır’da bir hata yaptım’ diyorum. Bundan sonra yanlış bir şey yapmayacağım. Katil Sisi ile görüşeceğim. Rabia unutulur. El başka bir forma dönüştü. Rabia’nın eli kasıldı. Çok farklı bir yere evrildi. Suriye’de ‘Esad’… Adamın adını bile değiştirmişler. Esad’ı Esad yaptılar. ‘Esad’la asla ama asla konuşmayacağız’ dediler. Şimdi 2023 seçim vaatleri arasında Esad ile diyalog kuracağız. Suriye ile bir şekilde konuşacağımıza dair bir söz var.

BAHÇELİ ÖNERİLERİ KALICI SİYASET: Bahçe garip şeyler yapıyor. hayret içindeyim Milliyetçiler de şaşırıyor, milliyetçiler de şaşırıyor. Diğer sıradan topluluklar bile şaşkınlık içinde. Yıllardır parti veriyorsun. Partinin başındasın. Kendi partisi adına iradesini beyan ederek ‘Ey Türk milleti bana oy verin, bana takviye verin’ demiyor. Şimdi anladık demeyeceksin. Tutmus Başkanı, görev süresiyle ilgili olarak belirsiz bir siyasi hastalık önermektedir. Türkiye’yi sonu gelmez siyasi hastalıktan kurtaracağız. Bahçeli bize belirsiz siyaset sunuyor. O ne söylüyor? ‘5 yıl yetmez, 10 yıl da yetmez’ Bahçeli Bey ne yapacağız? Cumhurbaşkanlığı süresi 15 yıl. 21 yıl hükmetti, 40 yıl gerçek olacaktı. 40 sana yetmez. Mevtle ile görevler bitsin!! Biz bu anlayışı reddediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit Bağcılar escort Bayan numaraları
Başa dön tuşu